IT kriminelle gør sig klar til den 25. maj 2018

Den 25. maj i år kan være startskuddet på en ny type hackerangreb i virksomheder. Ifølge advokat Jon Lauritzen, DELACOUR, er hackere klar til at bryde ind i virksomheder for at se, om de lever op til den ny forordning. Hvis de ikke gør det, vil de afpresse virksomhederne for et beløb, der er lidt mindre end de kæmpebøder, der er udsigt til, hvis de sladrer til myndighederne (op til 4 pct. af globalomsætningen).

Men ikke kun kriminelle kan tænkes at bryde ind i virksomheder. Det gælder også aktivister, som er klar til at afsløre, om virksomhederne har orden i sagerne. Herefter overlades det til forbrugere og myndighed at straffe virksomheder på omdømme og pengepung. Jon Lauritzen opfordrer virksomhederne til at have orden i tingene. Den gode nyhed er, at langt de fleste af reglerne om behandling af personoplysninger har været kendt i 17 år. Den dårlige nyhed er, at de fleste danske virksomheder ikke overholder dem.

Nye regler
Det nye i regelsættet er, at virksomhederne skal kunne dokumentere, hvordan de opbevarer og behandler personoplysninger. Og slette de oplysninger som der ikke mere er behov for. Dertil kommer en række mere formelle krav til politikker, oplysningspligter, krav om databehandleraftaler mv.

Kilde:

Indholdet ovenfor er uddrag af artikel i Børsen den 17. maj 2018.

 

Relevante kurser og netværk: