Momsfokus 2 - Kantinemoms, Hotelmoms, sponsorater mv. - Tilmeld dig kursus her
>EventDetailsDEV
Conference:momsfokus_2
ConferenceId:4811812---OPERSONAL
Event:koebenhavn_2020_12_17
EventId:5176335---OPERSONAL

Momsfokus 2 - Kantinemoms, Hotelmoms, sponsorater mv.

 
 

Målgruppe:
Alle der arbejder med moms nationalt såvel som internationalt: Økonomi– og regnskabschefer samt deres medarbejdere - eller revisorer som ønsker overblik over området.

Vores Momsfokus-kurser
Der er tale om specialkurser for alle, der arbejder med moms.
På hvert kursus tager vi seks emner op, som vi går i dybden med.

 

Indhold på Momsfokus 2

Kantinemoms
Kantinemomsreglerne anvendes, når virksomheder sælger mad til medarbejderne til en lavere pris end kostprisen. Ordningen indebærer, at virksomheden skal beregne salgsmoms af den pris, det koster at fremstille maden og ikke af, hvad medarbejderne faktisk betaler. Beregningen af kantinemoms kan være en særdeles udfordrende opgave. Praktiske eksempler og cases gennemgås.

 
Hotel og restauration
Der er forskellige fradragsregler på dette område. Så tungen skal holdes lige i munden. Vi kigger på mødeservering i egne lokaler, hotel  ,restaurationsydelser,  julefrokoster, teambuilding, kursusdeltagelse, firmafester og andre personalearrangementer, samt ikke mindst korrekt dokumentation.


Sponsorater
For at få momsfradrag for et sponsorat, skal det have en reklameværdi. Der må ikke være tale om at f.eks. virksomhedens ejer (sponsoren) får tilfredsstillet sine personlige interesser i personen eller sporten.  Der er skrappe krav, der skal opfyldes - ikke mindst til dokumentationen. En stribe domme viser at ‘vinden blæser i skiftende retninger’…..


Handel med varer på tværs af landegrænser
Der er tale om et kompliceret område, der adskiller sig fra handel med ydelser Hvad er varer? Hvor er momsbeskatningsstedet? Hvem har registrerings- og betalingspligten? Vi ser på krav til korrekt og fyldestgørende dokumentation, brugen af VIES, brugen af mellemhandlere, kædehandler og trekantshandler. Praktiske eksempler gennemgås.


Fast ejendom
Når det skal vurderes, om der skal afregnes moms ved salg af fast ejendom, skal der tages stilling til en række forhold. For at der opstår momspligt, skal sælger være en momspligtig person, der handler i denne egenskab. Der skal endvidere være tale om salg af en byggegrund eller en ny bygning.

Praktiske eksempler og cases gennemgås.

 
Koncerninterne handler
Udgangspunktet er, at koncerninterne transaktioner ikke adskiller sig fra almindelige momspligtige transaktioner. Men det er ved fakturering af ydelser mellem koncernselskaber vigtigt at vurdere, hvilken type ydelse der er tale om, hvor ydelsen udnyttes, samt til hvilket land ydelsen faktureres, idet det har betydning for den momsmæssige behandling.


   

Godkendt efteruddannelse:
Kurset kan indgå i den obligatoriske efteruddannelse for revisorer og advokater. Kurset tæller 7 OE-timer for revisorer i kategorien 'Skat'.


Bemærk:
Dette kursus er en del af vores uddannelsesforløb "Moms, Skat & Afgifter" og "Bogholderi & Regnskab". Ved deltagelse på henholdsvis 4 og 5 kurser i uddannelsesforløbet udsteder vi et certifikat som bevis på gennemført uddannelse.

 
 
Instruktør:
Partner Rune Grøndahl, KPMG Acor Tax

Momsfokus 1 - Investeringsgoder, biler, sammensatte leverancer mv.

På kurset gennemgås reglerne for investeringsgoder, sammensatte leverance, motorkøretøjer, handel med ydelser over landegrænser, Delvist momsfradrag og regulering af momsgrundlaget. Kurset indgår som en del af Moms Master Class.

Momsfokus 3 - Fast ejendom, Koncernintern handel, delvis moms mv.

Tredje og sidste kursus i momsfokus-forløbet. På kurset behandles momsreglerne for fast ejendom, koncerninterne handler, delvis momsfradrag samt regulering af momsgrundlaget. Kurset er en del af Moms Master Class.

Få op til dobbelt så mange kurser for pengene

Vores rabatkort kan bruges af alle virksomhedens ansatte

Relateret netværk - Moms og Afgifter

Økonomi & Personale faciliterer moms-netværk i hele landet. Som medlem af vores moms-netværk opnår du alle fordelene ved at være en del af en netværksgruppe. Netværket er et forum for erfaringsudveksling og kompetenceudvikling og de tilknyttede fagspecialister sikrer, at du bliver opdateret med nyheder inden for fagområdet – herunder ny lovgivning, nyeste retspraksis, aktuelle temaer mv. Netværksgruppen mødes til 4 årlige møder á 3 timers varighed. Temaerne på møderne tilpasses løbende, så de altid afspejler deltagernes ønsker og behov.

Tid & Sted

17. december
København
Fra 09:00 til 16:00
 
DKK 4.995,00
Ekskl. moms
Pris fra kr. 2.000,00 ved brug af rabatkort
Tilmeld

Sted: København

Andre datoer

Vælg en anden dato herunder

14. december
Vejle

Ledige pladser

Få pladser

Ingen pladser

Har du spørgsmål eller brug for hjælp: